Seyahat İpuçları - 1, Haziran 2010


Pratik bir şekilde bavul hazırlamak:
Bavul hazırlama konusunda yılların tecrübesine sahip ve kompakt seyahat eden biri olarak, hızlı ve pratik bavul hazırlama sırlarımı kısaca aktarmak istiyorum :)
İşe öncelikle seyahat checklist i hazırlayarak başlayın. Benim zamanla oluşturduğum bir liste var ve yaz ve kış aylarına göre bazı maddeler değişiyor. Ancak ne olursa olsun zaman kazanmanızı sağlıyor. Sizin de hazırlayabilmeniz için, örnek olması amacıyla benimkini paylaşıyorum:
1- Pijama
2- İç Çamaşırı
3- Makyaj
4- Aksesuar
5- Parfüm
6- Kırmızı çanta (bkz, aşağıda)
7- Şarj aletleri (I-pod, for mak, cep tel)
8- Pasaport (gidilecek yere göre)
9- Toka, tarak
10- Ayakkabı
11- Kitap
12- Para
13- Küçük çanta
14- Güneş gözlüğü
15- Çorap
Bunlara kışın eldiven, atkı vb gibi malzemeler, yazın ise güneş gözlüğü, mayo, havlu, güneş yağı vb ekleniyor. Yukarıda “kırmızı çanta” olarak belirttiğim bir kozmetik çantası hazırlamanızı şiddetle öneririm. Bu çantada ise, diş fırçası, diş macunu, bone, deodorant, nemlendirici, oje, pamuk, törpü, şampuan, saç kremi, vücut şampuanı ve losyonu gibi mini boy kozmetik malzemeler var. Bunları her defasında bir araya getirmiyorum, çantada default duruyor, sadece eksikleri varsa tamamlıyorum ya da senede bir hepsini baştan aşağı yeniliyorum, böylelikle unutma derdi ya da bayat olduğu için alerji derdi de kalmıyor.
Bu arada yukarıdaki listede çorabın yaz kış olması ilginç gelebilir ama aldığınız şarapları, içkileri güvenle sarmak için başarılı bir yöntem, özellikle havlu çorap :) Üstelik çok basit: Şişe poşete sarılır, çorabın içine yerleştirilir. Her çorapta tek şişe olmalı.
Sonrasında gidilecek yere, kalınacak gün sayısına göre kıyafetlerinizi belirleyin. Mümkün oldukça az sayıda kıyafet ve ortak kullanılabilecek ayakkabı (az sayıda ayakkabı götürmek konusunda halen pek başarılı olmadığımı itiraf etmeliyim) seçilmesi en ideali.
Bavulu yaparken ise, en alta kot ya da havlu gibi sert eşyaları yerleştirin. Bavulun (yatay dikdörtgen şeklinde durduğunda) 1/3’ünü ayakkabılar için ayırıp, geri kalanını diğer eşyalara ayırın. T-shirt, tayt, atlet gibi kıyafetleri rulo yaparak hem yerden kazanın hem de buruşmalarını önleyin. Buruşabilecek gömlek, bluz gibi eşyaları ise en üste yerleştirin (Otele vardığınızda ütü imkanınız yok ise, banyoda sıcak duşu açın ve askıya astığınız buruşuk kıyafeti buhara yakın bir yere asın –ıslanmayacak şekilde)
Son tavsiyem ise, eğer siz de yöresel tatlara ya da alışverişe meraklı iseniz, giderken bavulunuzda boşluk olmasını sağlayın ya da ona göre bir büyük boy bavul kullanın. Boşu boşuna kapanmayan bavul yüzünden elinizde ağırlık yapan poşetler ile dönüşünüz daha da yorucu olmasın.


Comments

Popular posts from this blog

Dubai Istanbul hattında Viyana çıkartması- 12 Temmuz 2020

Yeni başlayanlar için Vietnam, Kasım 2016

Enerjik Alexandroupolis - Temmuz 2011