Seyahat İpuçları - 2, Eylül 2010

İlk "seyahat ipucu" yazımda bavul yapma sırlarımı paylaşmıştım. Şimdi ise bir başka sırrımı paylaşmak istiyorum: Yolculuk poşeti :)

Yolculuk poşeti de nedir derseniz eğer; ister arabayla, ister otobüsle ya da uçakla seyahat edin, varacağınız noktaya kadar sizin rahat yolculuk etmenizi sağlayacak bir poşetten bahsediyorum. Otobüs yolculuğu çok mu uzun, poşetin içine kitap / i-pod u ekleyin. Uçakta kulaklarınız mı tıkanıyor, sakız ekleyin. Ya da arabada sürekli mola vermemek için (tabii ki yolculuk arkadaşlarınıza da bağlı, çocuklar varsa yapacak pek birşey yok) suyunuzu, yiyeceğinizi yanınıza alın.

İlla poşet olması gerekli mi, çantama koyarım bunları nasıl olsa derseniz de, örneğin uçakta ben ne yere koyarım ne de kucağımda tutarım; genelde yukarı yerleştiririm çantamı. Yerde tutmamak, hurafe belki ama "çanta yerde durursa bereketi kaçar" kapsamında. Çantayı kucağımda tutmayıp, onun yerine poşeti önümdeki alana sıkıştırınca, sürekli kalkıp çantadan birşey alma derdine de düşmüyorum.

Bir de sanırım çantada hep daha değerli şeyler olur ya; onu güvenli bir yerde saklayıp, poşetin içine kaybolsa / çalınsa da o kadar üzülmeyeceğim, telafisi kolay şeyleri koyuyorum. Mesela bir kitap, dergi ya da Sudoku (evet, itiraf ediyorum, ben bir bağımlıyım), çiklet, çikolata (evet, gene itiraf ediyorum, ben bir bağımlıyım:) selpak, dudak kremi, uçakta değilsem şal - şişirilebilir yastık ve mutlaka kalem, çünkü güzel fikirler hep yolda gelir. Gördüğünüz gibi çok ağır ya da yük olacak bir şey değil. Hazırlanması da kolay ve kişiye göre içeriği değiştirilebilir.

Denemenizi tavsiye ederim... 

Comments

Popular posts from this blog

Dubai Istanbul hattında Viyana çıkartması- 12 Temmuz 2020

Yeni başlayanlar için Vietnam, Kasım 2016

Enerjik Alexandroupolis - Temmuz 2011