Tatilde nasıl giyinirsiniz?

Herkesin farklı bir bavul yapma ve tatile gitme stili var. Önüne ne gelirse bavula atanlardan mısınız yoksa aman nasıl olsa tatil deyip her kıyafeti 2 kere giyenlerden misiniz?
Mesela ben tatilde rahat giyinilir düşüncesi ile yanına az kıyafet alanlardanım..Üstelik büyük ya da ağır bavul taşımayı da sevmiyorum (nasıl oluyosa dönüşte illa büyüyo bavullar). Güselcene plan yapıyorum hangi gün ne giyerim diye ancak günün sonunda ya yeni bir kıyafet almak zorunda kalıyorum (bkz: Barselona'da tek pantalonla gittiğim ve şişkoluktan patlayan siyah pantalonum yerine aldığım kot) ya da yanımdaki birinden kıyafet otlanıyorum.

Bazıları ise dolapta önüne ne gelirse bavula dolduruyor ve sonunda yarısını giymemiş olduğu fuzuli kıyafetlerin olduğu kocaman ve ağır bir bavulla baş etmeye çalışıyor. Kısa seyahatler için olabilir ama uzun seyahatlerde gereksiz ağırlık diye düşünüyorum.

Bir de planlı ve programlı gidip, her günü defile gibi yaşayanlar var. Mesela annem.. Ortaokulda Bodrum'da yaptığımız bir seyahatteki hali hala aklımdadır mesela: Terliğinden, mayosuna, havlusundan çantasına kadar herşey kırmızılı ve uyum içinde. Ama asıl gözümün önünden gitmeyen sahne kulağındaki küpesi ve uyumlu kırmızı güneş gözlüğü sudan zarar görmesin diye denizde kafası dışarıda yüzme çabaları (gerçi gözünde lens olmasının da bunda bir katkısı olabilir).
Bir diğeri de kuzenim, 1 haftalık seyahatte her gün farklı bikini ve onla uyumlu kıyafet - terlik - çanta gitmeyi başardı. Akşamları da sektirmedi valla, biz şıpıdıktan başka birşey giyemezken Arnavut kaldırımlı sokaklarda "first be a woman" şarkısından ilham alırcasına salındı durdu (luv u). Cidden takdir ediyorum...but not me...

Sizin tarzınız hangisi?

Comments

Popular posts from this blog

Dubai Istanbul hattında Viyana çıkartması- 12 Temmuz 2020

Yeni başlayanlar için Vietnam, Kasım 2016

Enerjik Alexandroupolis - Temmuz 2011