Seyahati planlamak - Agustos 2012

Bavul hazırlamak, havaalanında daha etkili vakit geçirmek gibi konulardan bahsettim ancak hiç seyahat planı nasıl yapılırdan bahsetmediğimi farkettim.
Ben öyle eline bir rehber alıp, dolanarak gezen bir tip değilim. Onun yerine internetten, daha önce gitmiş kişilerden ve eğer varsa şu anda orda yaşayan kişilerden aldığım önerileri harmanlayarak bir program oluşturmayı seviyorum. Örnek bir dosyanın fotosunu ekliyorum.
obsesif plan

Internetten özellikle wiki travel  ve gideceğim yerin tanıtım sflarını word dökümanına kopyalıyorum. İlgimi çeken yerleri not alıyorum, tarihini biraz okuyorum. Sonrasında gidenlerin & yaşayanların önerileri ile birlikte günlük (sabah – öğlen – akşam) obsesif bir plan haline getiriyorum. Gittiğim yerde internete girememe ihtimaline karşı bazı yerlerin adres ve tellerini bile not alıyorum yanlarına.
Keyifli kısmı burada başlıyor, çünkü o liste benim için bir wishlist niteliği taşıyor. Hepsini görücem derdine düşüp deli dana gibi etrafta dolanmıyorum. Diğer yandan da sadece turistik yerlere takılıp ya da görmek istediğim yerler beklediğimden hızlı biterse (Londra ve 1-2 şehir dışında Avrupa’daki birçok şehir için geçerli bu) e ne yapıcam şimdi ben diye de panik olmuyorum, çünkü listede ilgimi çeken birçok alternatif yer alıyor.
Haa unutmadan, deli gibi harita da yerlerini de çalışanlar var, ben onu da yapmıyorum açıkçası, oraya gidince ilk gün az da olsa bi izlenim oluşuyor sokak mesafeleri hakkında. Mesela spesifik bir gün için planladığım yerler alakasız çıkarsa plana uyuyorum (evet bazen akılsız başın cezasını ayaklar çeker) ya da en basit hali ile planlarımı değiştiriyorum.
Bence her zaman ve her yerde spontanlığa açık olmak işin sırrı, zaten beklenmedik yerler, olaylar bir seyahati hatırlanır kılmıyor mu?

Comments

Popular posts from this blog

Dubai Istanbul hattında Viyana çıkartması- 12 Temmuz 2020

Yeni başlayanlar için Vietnam, Kasım 2016

Enerjik Alexandroupolis - Temmuz 2011