Bir nefes Singapur, Aralik 2015

2016 yılbaşı için Avustralya'ya göç kapsamında, Singapur aktarma noktamızdı. Bir nevi, uyuklayarak da olsa nefes aldık. 
Açıkcası bir kere de Bali'ye giderken Singapur Havaalanın'da Oasis Lounge diye uzanmalı bi alanda uyumuşluğum vardı ama onun dışında  Singapur ne listemdeydi ne merakımdaydı. Aktarma süresi uzun olunca Nevra'yla değerlendirelim dedik.
Sabahın köründe Singapur Havaalanı'na vardık. Bir gelenek şeklinde Oasis Lounge'da sağnak yağmur sesi eşliğinde biraz kestirdik. Havaalanı gelen yolculara 40 USD değerinde bir kupon veriyor, biz de onu değerlendirdik. Bir de Singapur Havayolları önceden kaydolmak şartıyla şehirde bedava 2-3 tur alternatifi sunuyor, onlardan sabah olanına gideriz demiştik, saati yanlış iletmişler, kaçırdık. Diğeri farklı birşeydi, şehri tam göremicez hırsıyla bir de otobüsle şehir turu alalım dedik ama tam çıkacakken, 'turla giden turla döner, iki defa da giriş çıkış yapamazsınız' deyince biz direk kendi ayarladığımız tura karar verdik.

Çetrefilli bir şekilde otobüsün kalktığı Sun City AVM'ye geldik. Singapur'un simgelerinden Marina Bay otelinden geçtik; internette gormüştüm bu otelin bir rooptop sonsuzluk havuzu var, sadece onun için gelinir Singapur'a.
Pahalı villa ve yerleşim alanlarının olduğu Orchard Sokağı, inmedik ama Brezilya'dan sonra dünyanın en büyük Botanik Bahçesi'nden geçtik ve sonrası muamma. Öyle çok uykum geldi ki, otobüsün tepesinde uyuyakalmışım. Bir ara Çin Mahallesine geldiğimizi hatırliyorum, geniş sokaklar, irili ufaklı evler filan. Aslında duraklarda inip binebildiğin bir otobüs turuydu, yorgunluktan bir tanesinde bile inmedik. Sun City AVM'ye geri geldik, birşeyler yiyip, bu sefer çok kolay bir metro yolculuğu ile havaalanına geri döndük.
Genel intiba olarak, düzenli, temiz bir şehir. Temizliğe o kadar önem veriyorlar ki, sakız çiğnemek hele hele onu bir de yere atmak yasak, ciddi cezası var. Bu arada pahalı bir şehir, kahveye Istanbul'da verdiğimizin iki katını verdik resmen. İngiliz etkisi altındalar, mimaride de bu hissediliyor. Konuştukları dili pek duymamışım. Hava olarak aşırı nemli ya nemden boğuluyosun ya da zaten sağnak yağmur yağıyor. 
Çok vakit geçirmediğim, geçirdiğim vakit de yarı uyuklayarak gittiği için iyi kötü demek yanlış olacak bir şehir Singapur. Kişisel olarak gitmeden önce de ilgimi çekmiyordu, dönüşte de pek fikrim değişmedi.

Comments

Popular posts from this blog

Dubai Istanbul hattında Viyana çıkartması- 12 Temmuz 2020

Yeni başlayanlar için Vietnam, Kasım 2016

Enerjik Alexandroupolis - Temmuz 2011